- تعداد نرونها و نیز سیناپسهای محتمل بین نرونها، از عصب هشتم به قشر شنوایی، افزایش مییابند. این تعداد در عصب شنوایی 30000 فیبر و در قشر مغز، بیش از 10 میلیون نرون میباشند.
5-9- تقاطعهای متعددی، رشتههای راست و چپ، ساقة مغز و قشر را به هم مرتبط میکنند.
6-9- سیستم عصبی شنوایی آوران، در سیستم بر انگیزانندة مشبک، اجزائی دارد.
7- سیستم شنوایی وابران، بر عملکرد راه شنوایی آوران، تاثیر میگذارد.
10- الکتروکوکلئوگرافی شامل دو پتانسیل حونی (برانگیخته شده توسط صدا) و پتانسیل عمل مربوط به عصب هشتم میباشد (compound action .p)
- دو پتانسیل حونی عبارتند از SP , CM.
CM اولین بار توسط wever, Bray در تجربیات کلاسیک نروفیزیولوژی شنوایی و 50 درمان کم شنوایی با سلول بنیادی سال قبل، ثبت گردید. (wever & Bray)و از آن به بعد به صورت گستردهای در مجموعة ABP، مورد مطالعه قرار گرفت.
11- CM یک پتانسیل AC است که از شکل موج محرک و نیز ارتعاش غشای قاعدهای متابعت میکند. (لذا از واژة میکروفونیک) استفاده میشود. CM هیچگونه زمان نهفتگی ندارد و همراه با ارائه محرک، آغاز میشود. از سلولهای موئی بر میخیزد و حداقل در حون طبیعی، از سلولهای موئی خارجی OHCها، منشا میگیرد. در ثبت خارج حونی، مثلاً در پرومونتوری یا داخل مجرای گوش خارجی انتخاب سمعک CM، فعالیت سلولهای موئی خارجی در قسمت قاعده از غشای قاعدهای را نشان میدهد.
مکانیسمهای که برای تولید CM معرفی شدهاند، 1- شتاب حرکت سلولهای موئی، 2- جابجایی غشای قاعدهای، 3- فعالیت پتانسیل گیرنده که در راس سلولهای موئی متعاقب خم شدن استریوسیلیا ایجاد میشود، محرک تک قطبی (Rare یا Cond) موثرترین تحریک برای بر انگیختن CM است، در صورتیکه با ارائه متناوب این هر دو محرک (محرک متناوب)، CM حذف میشود.
12- SP (پتانسیل تجمعی) یک پتانسیل DC است که پس از ارائه یک تن مداوم (continuous Tone) یا محرک آتیکی گذرا، نظیر کلیک یا تن التهاب گوش بدست ایجاد میشود. این پتانسیل انعکاس خواص غیر خطی حونی است.
درباره این سایت